Som beboer i en storby vil en el-ladcykel forbedre dit liv mere end du aner – og du indser det først når du har prøvet en selv. De kommer i mange forskellige modeller som hver især har sine egne kvaliteter, så det afhænger i høj grad af dine personlige behov når du skal vælge en el-ladcykel. I Danmark kan du finde mange forskellige modeller med mange praktiske designs of funktioner. Med en el-ladcykel bliver alt dit besvær med transport gjort meget lettere. De er nemlig udstyret med en robust kabine, enten foran eller bag på cyklen, hvor du kan nemt kan transportere mange tunge ting. Det gælder alt, lige fra brugsartikler som f.eks. en hørdug eller en lampe, til større genstande, som f.eks. kæledyr og børn. Selvom el-ladcyklen er stor og tung, så gør motoren det let og hurtigt at komme op i fart – så let, at en cykeltur nærmest bliver en leg.

Der findes mange forskellige modeller, og det varierer i høj grad, hvad den maksimale hastighed er for hver. Størstedelen af modellerne har omtrent en tophastighed på mellem 20 og 25 km/t. Dette er baseret på, hvor hurtigt cyklen kan køre uden at det bliver usikkert for en selv og andre cyklister. I Europa er det lovpligtigt at el-cykler ikke må være hurtigere end 25 km/t. Hvis du ønsker at køre hurtigere afsted på en el-cykel, så kan du tage til USA, hvor grænsen er 32 km/t.

De forskellige modeller har forskellige grænser for hvor tungt et læs man kan have på el-ladcyklens kabine. Størstedelen af el-cykler er i stand til at have helt op til 100 kg i kabinen. Du skal være opmærksom på, at et tungt læs også kan have indflydelse på, hvor hurtigt cyklen kan køre.

Bemærk, at selvom el-ladcykler kan køre hurtigt, så betragtes de stadig som cykler, hvilket betyder at de samme love gælder på el-ladcykler som normale cykler.

admin