BATTERIPLEJE OG -FEJL

Batteriet er en essentiel del af din el-ladcykel. Det er derfor vigtigt, at du passer og plejer dit batteri for at du får mest mulig glæde af det i så lang tid som muligt.

OBS: Alle informationer på denne side er generelle, og kan afvige alt efter producent. 

Hurtige fakta om dit el-ladcykel-batteri:

  • Et batteri har cirka 500 ladecyklusser. Det vil sige at du kan af- og oplade det cirka 500 gange før cellerne i batteriet dør. Med andre ord bør batteriet holde i cirka tre år ved gennemsnitligt forbrug.
  • Teknologien i batteriet på din el-ladcykel er litium-ion, som man også bruger i kameraer, mobiltelefoner og andet moderne elektronik. Sådanne batterier har det bedst med temperaturer mellem 15 og 25 grader celsius, og derfor er det meget vigtigt, at du tager batteriet med inden døre, når efteråret og vinteren står for døren. 
  • Distancen på dit batteri påvirkes til dels af kapaciteten, og dels ydre påvirkninger som vejrforhold, belastning, terræn, temperatur, dæktryk, hvor meget hjælp du får fra motoren samt alder. Man kan sige, at når vi skriver at et batteri kan køre op til 40 kilometer på en opladning, så svarer det til når en bilproducent siger, at en bil kan køre 10 kilometer på literen, så ved en max belastning kan du måske højst køre 20-25 kilometer. Og ligesom med mobiltelefoner, så kan dit strømforbrug svinge meget fra dag til dag.
  • Batterier fås med forskellig kapacitet, som også giver udslag i prisen. Et batteri på 14 ampere (Ah) er dyrere end et på 9 Ah. Hvis du har behov for mere rækkevidde end et 9 Ah-batteri giver, kan det ofte være billigere at købe to 9 Ah-batterier end fx et 14 Ah-batteri, og således får du flere kilometers rækkevidde for en billigere pris.
  • VIGTIGT: Hvis du ikke bruger dit batteri i en periode, så er det vigtigt at du alligevel husker at lade på det mindst en gang om måneden. Ellers kan du risikere, at cellerne i batteriet dør.

Vedrørende reklamationssager/cykler købt hos os:

Vores batterier har som udgangspunkt mellem et halvt og et helt års garanti. Ifølge dansk forbrugerlov har du dog altid to års reklamationsret. Men når vi når ud over garantiperioden, bærer du som forbruger bevisbyrden for, at batteriet ikke har lidt unødig overlast. Altså på den ene eller andet måde er blevet behandlet forkert. Du kan læse mere i vores handelsbetingelser, som du også modtog, da du købte cyklen.

Du kan læse mere i vores guides om, hvordan du bedst muligt passer og plejer dit batteri. Hvis du følger disse anvisninger, opnår batteriet længst mulig levetid.

Hvis du mener, at dit batteri har været fejlbehæftet fra ny, kan du derfor med fordel få foretaget denne analyse. Viser det sig, at batteriet indeholder en fabrikationsfejl, refunderer producenten din udgift til analysen, og erstatter dit batteri med et nyt.

Finder testen derimod ikke fabrikationsfejl, og hvis du ikke har valgt at få returneret dit batteri, vil dit batteri blive destrueret efter gældende EU-lovgivning, og dele heraf genanvendt.

Du modtager naturligvis også den fulde analyserapport.

Vælger du at få returneret dit batteri, kan du muligvis få det restaureret andetsteds.