GUIDE TIL VALG AF BARNESÆDE I LADCYKEL

Vi får tit spørgsmålet: “Hvordan kommer mit barn til at sidde eller ligge mest komfortabelt i ladcyklen?”

Svaret er ikke entydigt, men handler i høj grad om dit barns alder, hvilken cykel, du har, samt dine øvrige behov. Vi vil herunder forsøge at guide dig frem til den løsning, der passer til netop din situation, og henviser i øvrigt til den enkelte producent for mere tilbundsgående vejledninger.

Nedenstående er gældende for de fleste ladcykler med trækasse – både de mærker, som vi sælger samt øvrige.

MULIGHED 1: Isofix-beslag, som du monterer nederst i ladcyklens kasse. På denne måde kan du “klikke” en autostol af og på, og bruge samme autostol, som du bruger i din bil. Læs mere om beslaget på denne side (Klik).

Beslaget kan i øvrigt bruges i cykler af mange andre mærker; fx Christiania Bikes, Milo, Cargobike of Sweden, CargoKid og Babboe.

Isofix-montering i ladcykel

Bemærk i øvrigt, at autostole er “aldersopdelte”:

  • Sleeper (Fortidligfødte til 5 måneder)
  • Babystol (ca. 0-15 måneder eller 0-13 kg)
  • Bagudvendt autostol (ca. 6 måneder-4 år eller 6-18 kg)
  • Fremadvendt autostol (ca 12 måneder til 4 år eller 9-18 kg)
  • Fremadvendt autostol (ca 9 måneder til 12 år eller 9-36 kg)
  • Fremadvendt autostol/selepude (3½-12 år eller 15-36 kg)

MULIGHED 2: Melia-stol med monsteringsbeslag. Hvis du køber sættet hos os, kan du se, om det passer på netop din cykel. Melia-stolen kan monteres på en af ladets bænke, og i en Wildenburg behøver du ikke at bore nye huller, da hullerne fra de eksisterende seler kan bruges. Til Johnny Loco E-Cargo Cruiser skal du bruge et andet beslag.

Melia laver Basic-stole i 2-9 og 9-18 måneder samt Comfort og Plus i 0-9 og 7-18 måneder. De fås i brun læder, sort mesh eller hvidt plys med enten trepunkts- eller fempunktssele. Hertil findes også skulderpuder for ekstra komfort.

Læs mere om Melias produkter ved at klikke her.

 

MULIGHED 3: Børnesæde med 5-punktsbælte til montering i ladcykel med træbænk er også blevet et populært valg blandt mange småbørnsforældre.

Stolen adskiller sig fra Melia-stolene ved at barnet sidder mere oprejst, og er mest anvendelig fra cirka étårsalderen og op. Stolen minder mere om en traditionel barnestol, som man typisk har på bagagebæreren – men dette sæde sættes altså fast på en af bænkene i din ladcykel, og kan stort set monteres i alle mærker. 

I modsætning til Melia-stolene har dette sæde også selespænder til fødderne.

Læs mere, og køb sædet ved at klikke her.

Urban Iki Børnesæde med 5-punktsbælte

MULIGHED 4: Denne høje, bløde hyndestol kan betegnes som en “overgangsstol”. Den er derfor idéen til børn fra cirka halvandet til tre år – eller når de er for store til Melia-stolene, men stadigvæk kan have gavn af lidt støtte fra armlæn samt en ekstra blød ryg. Det kan nemlig være hårdt for barnet at gå direkte fra barnestol til træbænk med eller uden hynde.

Hyndestolen kan let klappes sammen, når den ikke bruges, og den er let at holde ren, da betrækket er fremstillet i kunstlæder. Den kan både stå frit eller monteres med velcro. Der kan stå to ved siden af hinanden på én bænk i langt de fleste almindelige ladcykler.

Du benytter ladcyklens eksisterende seler til at fastgøre barnet. 

Læs mere, og køb hyndestolen ved at klikke her.

MULIGHED 5: Denne mulighed er måske mest henvendt til dagplejere, eller til dig, som har fem børn, du skal have med på tur i ladcyklen. 

En barnestol, som fastgøres på ladcyklens bagagebærer, giver en ekstra siddeplads – eller ekstra plads til andre ting i ladkassen.

Det er ikke alle barnestole, der kan sættes på ladcykler, da disse har et ekstra bredt bagagebærer pga. batteriet. Vi fører blandt andet Toddler-barnestolen, som er en god, praktisk og sikker barnestol for børn i alderen 9 måneder til 5 år. Den har vandtæt og komfortable pude, og justerbar 3-punktssele, så du hurtigt og nemt kan sætte barnet fast i stolen.

Læs mere, og køb barnestolen ved at klikke her.

GENERELT:

Det er meget individuelt, hvornår børn har kræfter nok til at sidde selvstændigt i en barnestol. De fleste børn kan typisk sidde selvstændigt i barnestolen, når de er omkring ni måneder, men alderen bør ikke være afgørende, i forhold til din beslutning om at begynde at transportere dit barn på cyklen. Du bør i stedet for alderen nærmere forholde dig til, om barnet er stærk nok til at sidde selvstændigt og sikkert i cykelstolen under hele turen.

Barnestole er typisk godkendte til børn op til maksimum 22 kilo. På El-ladcykler.dk fremgår det i produktteksten og under produktspecifikationerne på den enkelte barnestol, hvor mange kilo cykelstolen er godkendt op til.

Se vores aktuelle udvalg her: