fbpx

El-ladcykler.dk

Guide til valg af barnesæde

GUIDE TIL VALG AF BARNESÆDE

Vi får tit spørgsmålet: “Hvordan kommer mit barn til at sidde eller ligge mest komfortabelt i ladcyklen?”

Svaret er ikke entydigt, men handler i høj grad om dit barns alder, hvilken cykel, du har, samt dine øvrige behov. Vi vil herunder forsøge at guide dig frem til den løsning, der passer til netop din situation, og henviser i øvrigt til den enkelte producent for mere tilbundsgående vejledninger.

BARN PÅ 0-9 MÅNEDER: WILDENBURG-, BEIJI- ELLER CARGOBIKE OF SWEDEN-CYKEL (LADCYKEL MED TRÆKASSE):

MULIGHED 1: Isofix-beslag, som du monterer nederst i ladcyklens kasse. På denne måde kan du “klikke” en autostol af og på, og bruge samme autostol, som du bruger i din bil. Læs mere om beslaget på denne side (Klik).

Beslaget kan i øvrigt bruges i cykler af mange andre mærker; fx Christiania Bikes, Milo, AM Ladcykler, CargoKid og Babboe.

Wildenburg Isofix-beslag

Bemærk i øvrigt, at autostole er “aldersopdelte”:

  • Sleeper (Fortidligfødte til 5 måneder)
  • Babystol (ca. 0-15 måneder eller 0-13 kg)
  • Bagudvendt autostol (ca. 6 måneder-4 år eller 6-18 kg)
  • Fremadvendt autostol (ca 12 måneder til 4 år eller 9-18 kg)
  • Fremadvendt autostol (ca 9 måneder til 12 år eller 9-36 kg)
  • Fremadvendt autostol/selepude (3½-12 år eller 15-36 kg)

MULIGHED 2: Melia Comfort-sæt. Hvis du køber sættet hos os, kan du se, om det passer på netop din cykel. Melia-stolen kan monteres enten på en af ladets bænke, eller helt nede i bunden af trækassen, hvis man ikke skal bruge bænken uden Melia-stolen i andre tilfælde.

Læs mere om Melia Comfort-sættet ved at klikke her.

Winther laver også et lignende sæde, kaldet Weber, som er beregnet til børn fra cirka 10 måneder og op. Med en særlig Weber hovedstøtte kan denne stol også bruges til babyer fra cirka tre måneder og op.

BARN PÅ 0-9 MÅNEDER: WIKE- ELLER WINTHER-LADCYKEL:

MULIGHED 1: Melia Comfort-sæt eller Winther Weber-stol. Begge indsatser virker på samme måde. I både Winther- og Wike-ladcyklerne afmonterer du ét af de to sæder i kabinen, og monterer istedet babyindsatsen. Vær opmærksom på, at du køber det korrekte monteringssæt.

Læs mere om Melia Comfort-sættet ved at klikke her.

MULIGHED 2: Maxi-Cosi-stol, som 

 

Det er meget individuelt, hvornår børn har kræfter nok til at sidde selvstændigt i en barnestol. De fleste børn kan typisk sidde selvstændigt i barnestolen, når de er omkring ni måneder, men alderen bør ikke være afgørende, i forhold til din beslutning om at begynde at transportere dit barn på cyklen. Du bør i stedet for alderen nærmere forholde dig til, om barnet er stærk nok til at sidde selvstændigt og sikkert i cykelstolen under hele turen.

Barnestole er typisk godkendte til børn op til maksimum 22 kilo. På El-ladcykler.dk fremgår det i produktteksten og under produktspecifikationerne på den enkelte barnestol, hvor mange kilo cykelstolen er godkendt op til.

Se vores aktuelle udvalg her:

Shopping Cart