Der findes mange skrøner om, at el-ladcykler – eller elcykler i det hele taget – ikke giver motion. Det er dog langtfra rigtigt, og ofte får man endda rørt sig mere, end på en almindelig cykel.

Vi ved af erfaring, at det kan være rigtigt svært at finde motivationen til at skulle ud på en traditionel cykel – eller ladcykel uden el – når man står og skal afsted med børnene en regnvåd mandag morgen i oktober. Så er man mest tilbøjelig til at tage bilen, hvis man har sådan en. Men har man til gengæld en stabil ladcykel med el-motor, så bliver det pludseligt meget mere overkommeligt at svinge sig op på cyklen.

Bare det at mærke den friske luft, er sundt i sig selv. Og så skal man huske på, at en el-ladcykel er udstyret med en hjælpemotor – det er altså fortsat dig selv, der skal bruge benene til at dreje pedalerne rundt. Hvor meget, du selv hjælper til, kan variere, men uanset hvad, så får du rørt dig.

Til fritid og hverdag – ladcyklen giver motion

Cargobike of Sweden Premium Delight el-ladcykel fås hos El-ladcykler.dk

Uanset om du er en af de mange tusinder, som til hverdag benytter el-ladcyklen som det primære transportmiddel, eller om du mest af alt bruger den som fornøjelse i fritiden til fx weekendture, så får du altså god motion af at cykle.

En el-ladcykel er overraskende let at cykle, selv uden motorhjælp – så det kan man sagtens. Men kommer der en bakke eller to i horisonten, så kan man lige skrue lidt op for motorassistancen.

El-ladcyklen kan altså sagtens være med til at give dig en bedre kondi. Ved at cykle på en elcykel i moderat tempo forbrænder du i gennemsnit 300-350 kalorier pr. time. Til sammenligning er tallet 600-800 kalorier på en almindelig cykel. Kalorieforbrændingen afhænger dog af forskellige ting, så skal kun opfattes som en tommelfingerregel. Spiller man til sammenligning en sport som fodbold, forbrænder man cirka 450 kalorier i timen.

En del af en aktiv hverdag

Vi siger ikke, at du ved at bruge din el-ladcykel til og fra arbejde, kan nøjes med det. Det er helt op til den enkelte, hvor meget sport, man vil dyrke. Men vi ved fra mange kunder, at en elektrisk cykel kan få en i gang med at blive aktiv igen, hvis man har siddet stille i lidt for mange år.

Derfor er en el-ladcykel en fantastisk opfindelse. Den er praktisk; du kan have op til fire børn eller hund og indkøbsposer med, du får frisk luft og motion, og ser dine omgivelser i et helt nyt perspektiv.

Hos El-ladcykler.dk sælger og markedsfører vi et af de største udvalg af forskellige ladcykler, du kan finde på det danske marked. Alle lever mere end op til standardkravene for god sikkerhed – det er trods alt oftest vores børn, vi kører rundt med.

Hvis du er mere til tohjulede, så kan du se et stort udvalg af el-cykler på bikeland.dk

admin